Computernoerden_thf_logo.png

I går, d. 27. juni 2024, kom der rygter om at TeamViewer skulle være hacket. Det tog ikke lang tid, før firmaet bag det kendte fjernstyringsprogram, offentliggjorde en statement, hvor de skrev at der er noget der ikke er som det skal være – og af den grund bliver sagen undersøgt. Jeg skyndte mig at informere alle mine kunder, bare for en ordens skyld.

I dag, d. 28. juni 2024, har TeamViewer GmbH givet lidt mere information:

De oplyser, at det påståede hack, der fandt sted i går, skete ved brug af legitimationsoplysninger fra en almindelig medarbejder i deres Corporate IT-miljø, hvilket betyder det system, de bruger på deres kontorer. Baseret på deres kontinuerlige overvågning fandt de mistænkelig adfærd, hvilket fik dem til at slå alarm.

De oplyser også, at systemet, deres medarbejdere bruger, er fuldstændig adskilt fra produktionsmiljøet, så hackerne har ikke fået adgang uden for kontoret. De giver ingen oplysninger om, hvad hackerne har fundet eller gjort. De oplyser heller ikke, hvilke handlinger de har udført. Ifølge virksomheden blev hacket udført af APT29, også kaldet Midnight Blizzard. Andre kalder APT29 for Cozy Bear. Uanset navnet er denne hackergruppe en gruppe af statsstøttede hackere fra Rusland, tæt knyttet til Kreml og hr. Vladimir Putin selv. APT29 blev verdensberømt under præsidentvalget i USA i 2016 og igen senere, da nyheden om SolarWinds-angrebet i 2019 kom frem.

Mens TeamViewer forsøger at berolige folk ved at sige, at der ikke er noget at bekymre sig om, er der tegn på et større problem. Kilder, som jeg ikke kan specificere, indikerer, at der er usædvanlig fjernskrivebordstrafik. Dette er stadig under gennemgang, men som man siger på hollandsk: hvis der er røg, er der ild.

Derfor vil jeg opfordre til forsigtighed: Hvis du har en TeamViewer-konto: skift din adgangskode og aktiver multi-faktor-godkendelse. Hvis du kører TeamViewer på din enhed: sørg for, at uovervåget adgang til din enhed er deaktiveret, brug blacklists og whitelists, tjek dine logfiler, og sørg for, at du har den nyeste version af din software.

Hvis du tror, nogen kigger dig over skulderen digitalt, skal du slukke din enhed!

Ring til mig hvis du er i tvivl!

0
    0
    Din kurv
    Ej, der er intet i din kurv!Tilbage til shoppen