Computernoerden_thf_logo.png

De fleste har deres hjemmeside hos en udbyder – fx.  One.Com, Simply.com, eller hvis du er klog: hos Computernørden. Eller måske på din helt egen server hjemme på loftet. Uanset hvor din hjemmeside ligger fysisk: der er en risiko for at du ikke kan få fat i din server.

Når det, der ikke må ske, sker

Der er nok  ikke så stor en risiko for, at virksomheder som One.Com eller Simply.com falder om. Eller en af de andre store, solide virksomheder. Det ville være løgn at skrive, at der ikke er nogen risiko for at en af mine samarbejdspartner, eller Computernørden selv for den sags skyld, pludseligt ikke mere er der. Mééén, der skal dog en hel del til før det sker.

Det er dog ikke kun en virksomheds ophør, af hvilken som helst grund det end ville ske, der kan være årsagen til at du ikke kan få adgang til serveren, hvor din hjemmeside fysisk ligger på. Det kunne være noget i retningen af:

Hvis et uheld ikke kommer alene

Der kan være en million andre grunde, der gør at du ikke kan komme til serveren. Og hvis du ovenikøbet heller ikke mere kan komme ind i selve hjemmesiden, så vil du før eller senere løbe ind i problemer. Hvis du ringer til mig, og ikke ved hvordan du kommer ind i din hjemmeside, så kan jeg forsikre dig, at du ikke er den første.

Ekstern backup

En backup af din hjemmeside, som ligger udenfor din udbyder, ville være en meget god idé. Faktisk ikke kun hvis du en dag ikke mere skulle have adgang til din server. Også hvis du har adgang til din server, ville det være en rigtig god idé at gemme en kopi af din hjemmeside eksternt. Det er ikke kun en vittighed, når der siges at IT-branchen har en Top 3 af de mest vigtige ting når det handler om data:

  1. Backup
  2. Backup
  3. …. (gæt selv)

Og alligevel passer denne liste ikke helt. Faktisk burde det hedde “Backup – og tjek om backup’en virker”. Men så går luften lidt af ballonen i den joke. Nu er det heller ikke meningen at være sjov her.

Sikkerhedskopi?

Personligt er jeg ikke særlig glad for det danske ord for backup. Det plejer at blive oversat som “sikkerhedskopi”. Jeg kan sige så meget: der er ikke meget sikkerhed i selve backup. Når du har brug for en backup, så kan du rolig sige, at du allerede er havnet i et problem. Og det skal håndteres på samme måde som hvis ens hus er brændt ned til bunden: alt hvad du kan finde tilbage og som er (nogenlunde) intakt, er mere held end forstand. Medmindre du havde gemt det hele i brand-, varme- og vandsikrede skabe eller lignende.

At bruge en backup

Som sagt, hvis du har brug for din backup, så er du allerede i problemer. Det er et faktum at stressede mennesker (og tro mig: hvis din hjemmeside pludseligt ikke virker, og du ikke kan få det til at spille igen, så øger dit stressniveau) har mindre mentalt overskud. Du gør derfor klog i på forhånd at overveje hvordan du vil være stillet, når uheldet kommer.

Du kan vælge selv at stå for det hele. Jeg kan rådgive dig om hvordan du gør det, jeg kan sætte det op for dig – just ask me.

Du kan også lade Computernørden tage sig af det hele. Jeg har en fin abonnementsløsning, hvor jeg hver eneste dag har en backup af din hjemmeside. Dem gemmer jeg nok ikke for altid, men en tremåneders historik er ikke for meget forlangt.
Hvis du køber min abonnementsløsning, så kan du vælge to varianter: den billigste er hvor jeg tager backup, hver dag i tre måneder, og dermed basta. Den dyrere variant er, hvor du også får en “restore” med i prisen. “Restoring” er processen hvor vi tager den mest recente, korrekte version af din backup i brug, og bruger den til at få din hjemmeside oppe at køre igen. Det er ikke sikkert at det nogensinde bliver nødvendigt, men så sidder du ikke med en stor uventet omkostning når uheldet er ude.

Hvis du vil vide mere, eller abonnere dig på Computernørdens websitebackup, så kan du klikke her.

0
    0
    Din kurv
    Ej, der er intet i din kurv!Tilbage til shoppen