kr.937,50
SPAM har i alle år været et kæmpe problem. Lad os lige sætte nogle fakta på plads:
Med andre ord: i al den tid vi har med e-mail at gøre, har vi kæmpet mod SPAM. Og selvom det er blevet en del bedre siden 2011, hvor 80% af al e-mail var spam (nu er det ca. 45%), kæmper en stor del af website-indehavere med det faktum, at mail, som bliver afsendt fra deres website, havner i SPAM hos folk.
WordPress er skrevet i et sprog, som hedder PHP, et programsprog der kører på en server. Faktisk er PHP en såkaldte Preprocessor. Den kan noget, som din browser ikke kan. En af de ting, PHP kan, er at sende en mail. Problemet er, at når PHP sender en mail, så er det lige som en bager der selv slagter grisen for at lave pølsebrød: mail skal sendes af en mailserver, og ikke af en webserver. PHP kører på en webserver.
IMAP versus Exchange
Når din computer, telefon, tablet, smartwatch eller hvad du nu bruger, modtager en mail, kommunikerer den med en mailserver. Dertil bruges en protokol. Det mest anvendte protokol hedder IMAP4 eller blot IMAP. Simpelthen fordi IMAP er gratis – stort set. Det koster i hvert fald ikke andet end viden og en heftig computer med Internetadgang, til at sætte en mailserver op: der skal ikke betales licens for at bruge IMAP. Men IMAP har også en række ulemper:
10 år efter IMAP blev opfundet, lancerer Microsoft Exchange Server: en IMAP-lignende teknologi der lagrer mail på en server, mens det kan læses på en computer der er forbundet med serveren. Ulig IMAP kan også kalender og kontaktpersoner lagres på serveren. Derudover er serveren meget mere sikret end en IMAP-server, meget mere stabilt, og når en mailboks skal gennemsøges, sendes søgeteksten til serveren, serveren gennemsøger og sender resultatet tilbage til computeren: det gør det meget hurtigere. Men også Exchange har en ulempe: Microsoft vil have penge for at håndtere Exchange, eller for at give lov til at du selv eller din udbyder har en Exchange server.
Da Microsoft lancerede deres abonnementsløsning på Officepakken, var der nogle af deres abonnementer som indeholdt mulighed for Exchange, udover hvad abonnementet indeholdt i forvejen: hele Office-pakken og en hel terabyte datalagringsplads i Microsofts cloudtjeneste OneDrive. Og det abonnement koster omtrent det samme som det koster at have KUN Exchange hos en mailudbyder. Da de fleste firmaer alligevel har brug for en Officepakke, kan det ikke længere betale sig at have Exchange et andet sted end hos Microsoft. Og dermed er Microsoft blevet en seriøs udbyder af mails, med en kæmpe markedsandel. Det forpligter Microsoft til også at sikre at folks mail rent faktisk ankommer, og ikke havner i SPAM. Derfor er mails, der bliver sendt via Exchange hos Microsoft nærmest sikret til at blive afleveret korrekt hos modtagerne (der kan dog ikke tages højde for fejlindstillinger hos modtageren!).
Men hvordan får du mails fra WordPress så til at blive sendt gennem Exchange? Det gør du med WP Mail SMTP! Pluginet er lavet af firmaet WP Forms. Det er dog ikke helt lige til at sætte det op:
Disse 7 trin er en del af det abonnement du køber hos Computernørden: derfor er der et oprettelsesgebyr.Med andre ord: du køber ikke bare et abonnement: jeg sætter det hele op for dig 🙂 Med undtagelse af, at jeg sørger for at din WordPress er opdateret. Det er noget du selv skal klare. Medmindre du også har købt Computernørdens Hosting med Hackersikring. For så er dit website opdateret i forvejen.
Rosenvej 1
6800 Varde
(det hvide hus – uden ovalt kontor)
CVR: 43258141
Bank: 7018 0001054811 (Jyske Bank)
Telefon: 70 20 09 30 (ingen SMS)
E-mail: [email protected]
Ring venligst for en aftale
Høvding: Albert van Harten
Copyright 2025 © Computernørden
Det varer (!) ikke længe før du kan købe ting i shoppen. Kig endeligt rundt, men husk: Nørden arbejder på det. Luk