WP Mail SMTP Pro – ét år, inklusiv opsætning

kr.937,50

Dit website sender mail – og de havner i SPAM hos modtagerne!

Computernørden har en løsning!

SPAM har i alle år været et kæmpe problem. Lad os lige sætte nogle fakta på plads:

  • 1971: den første e-mail (med en snabela-adresse) blev sendt via ARPANET – forgænger af det, vi nu kender som Internet (kilde: Wikipedia)
  • 1978: den første uopfordrede mail blev sendt af en mand ved navn Gary Thuerk – som (paradoksalt) ville sælge en ny type computer (kilde: weforum.org)
  • 1983: Internet bliver tilgængelig for alle (kilde: usg.edu)
  • 1986: IMAP4 bliver opfundet (kilde: Wikipedia)
  • 1990: Det første filter mod uopfordrede mails blev opfundet: systemet havde en liste med IP-adresser af kendte afsendere af uønsket post, og blokerede derfor mails der kom fra de IP-adresser (kilde: Wikipedia)
  • 1993: Ordet SPAM bliver brugt for første gang (kilde: Wikipedia)
  • 1996: Microsoft lancerer deres svar til IMAP: Exchange (kilde: Wikipedia)
  • 2011: Ca. 80% af alle mails, der bliver sendt, er SPAM (kilde: Statista)
  • 2011: Microsoft lancerer Microsoft 365 for Business, på det tidspunkt under navnet Office 365 for Business (kilde: dsp.co.uk)
  • 2023: 455 million websites, svarende til 61,5% af alle websites, kører med WordPress (kilde: popupsmart.com)

Med andre ord: i al den tid vi har med e-mail at gøre, har vi kæmpet mod SPAM. Og selvom det er blevet en del bedre siden 2011, hvor 80% af al e-mail var spam (nu er det ca. 45%), kæmper en stor del af website-indehavere med det faktum, at mail, som bliver afsendt fra deres website, havner i SPAM hos folk.

PHP skal ikke sende mail

WordPress er skrevet i et sprog, som hedder PHP, et programsprog der kører på en server. Faktisk er PHP en såkaldte Preprocessor. Den kan noget, som din browser ikke kan. En af de ting, PHP kan, er at sende en mail. Problemet er, at når PHP sender en mail, så er det lige som en bager der selv slagter grisen for at lave pølsebrød: mail skal sendes af en mailserver, og ikke af en webserver. PHP kører på en webserver.

IMAP versus Exchange

Når din computer, telefon, tablet, smartwatch eller hvad du nu bruger, modtager en mail, kommunikerer den med en mailserver. Dertil bruges en protokol. Det mest anvendte protokol hedder IMAP4 eller blot IMAP. Simpelthen fordi IMAP er gratis – stort set. Det koster i hvert fald ikke andet end viden og en heftig computer med Internetadgang, til at sætte en mailserver op: der skal ikke betales licens for at bruge IMAP. Men IMAP har også en række ulemper:

  • De fleste mailprogrammer har en indbygget kalender, og en oversigt over kontaktpersoner. IMAP tillader at selve e-mails bliver gemt på en server, men kontaktpersoner og kalender kan ikke gemmes på serveren. Har du din mail på to eller flere enheder, så har du ikke din kalender og dine kontakter synkroniseret på alle apparater. Ikke uden at lave nogle ustabile krumspring i hvert fald
  • En stor den af verdens befolkningen har ladet sig lokke af Googles gratis Gmail-tjeneste. Men Google er arrogant, og har ændret nogle standarder i IMAP-protokollen, og regnede med at den standard ville blive det nye sort. Det gjorde det ikke. Derfor skal alle mailprogrammer, der kan håndtere IMAP, lave en slags oversættelse fra Gmail til IMAP. Det gør det bare mere ustabilt
  • IMAP er et gammelt protokol. Skønt der er bygget et kommunikationsprotokol ovenpå der gør det lidt mere sikkert at transportere selve beskederne, er der ikke forbedret meget i selve mailprotokollen, når det handler om sikkerhed
  • Da der ikke er en officiel supportsystem til IMAP, er der meget ustabilitet omkring brugen af IMAP
  • IMAP er rimelig langsom når der skal gennemsøges en hel mailboks (eller en mappe for den sags skyld) på serveren, da der hele tiden sendes forespørgsler og svar frem og tilbage mellem mailprogrammet og serveren.

Exchange er svaret

10 år efter IMAP blev opfundet, lancerer Microsoft Exchange Server: en IMAP-lignende teknologi der lagrer mail på en server, mens det kan læses på en computer der er forbundet med serveren. Ulig IMAP kan også kalender og kontaktpersoner lagres på serveren. Derudover er serveren meget mere sikret end en IMAP-server, meget mere stabilt, og når en mailboks skal gennemsøges, sendes søgeteksten til serveren, serveren gennemsøger og sender resultatet tilbage til computeren: det gør det meget hurtigere. Men også Exchange har en ulempe: Microsoft vil have penge for at håndtere Exchange, eller for at give lov til at du selv eller din udbyder har en Exchange server.

Microsoft 365 for Business

Da Microsoft lancerede deres abonnementsløsning på Officepakken, var der nogle af deres abonnementer som indeholdt mulighed for Exchange, udover hvad abonnementet indeholdt i forvejen: hele Office-pakken og en hel terabyte datalagringsplads i Microsofts cloudtjeneste OneDrive. Og det abonnement koster omtrent det samme som det koster at have KUN Exchange hos en mailudbyder. Da de fleste firmaer alligevel har brug for en Officepakke, kan det ikke længere betale sig at have Exchange et andet sted end hos Microsoft. Og dermed er Microsoft blevet en seriøs udbyder af mails, med en kæmpe markedsandel. Det forpligter Microsoft til også at sikre at folks mail rent faktisk ankommer, og ikke havner i SPAM. Derfor er mails, der bliver sendt via Exchange hos Microsoft nærmest sikret til at blive afleveret korrekt hos modtagerne (der kan dog ikke tages højde for fejlindstillinger hos modtageren!).

WordPress kobles til Microsoft 365

Men hvordan får du mails fra WordPress så til at blive sendt gennem Exchange? Det gør du med WP Mail SMTP! Pluginet er lavet af firmaet WP Forms. Det er dog ikke helt lige til at sætte det op:

  1. Først skal du sørge for at Microsoft 365 for Business er korrekt sat op- Her har du muligvis brug for at have adgang til din DNS-opsætning
  2. Derefter skal du sikre at din WordPress er opdateret til den nyeste version
  3. Så skal du installere pluginet, og sørge for at den betalte version er aktiveret: så hedder pluginet WP Mail SMTP Pro
  4. Nu skal du konfigurere Microsoft Azure – som er en del af Microsoft 365 for Business.
  5. Visse oplysninger, som kan findes i Microsoft Azure skal sættes ind i WP Mail SMTP
  6. Efterfølgende skal du give lov til Microsoft til at WP Mail SMTP må bruge en bestemt mailadresse på din Microsoft 365 løsning
  7. Måske skal du få oprettet en DMARC-record, for at sikre at andre mailservere ikke afviser dine mails

Disse 7 trin er en del af det abonnement du køber hos Computernørden: derfor er der et oprettelsesgebyr.Med andre ord: du køber ikke bare et abonnement: jeg sætter det hele op for dig 🙂 Med undtagelse af, at jeg sørger for at din WordPress er opdateret. Det er noget du selv skal klare. Medmindre du også har købt Computernørdens Hosting med Hackersikring. For så er dit website opdateret i forvejen.

Pris: kr. 937,50 om året
Oprettelsesgebyr (inkl. opsætning): kr. 1.750,00

0
    0
    Din kurv
    Ej, der er intet i din kurv!Tilbage til shoppen